Texte duhovniceşti în proiectul online de lectură al Teatrului Stela Popescu

Teatrul Stela Popescu a iniţiat un program de lectură online dedicat adulţilor şi tinerilor, în contextul pandemiei de coronavirus, care a cauzat numeroase restricţii, mai ales în domeniul artelor. În fiecare miercuri, actorii teatrului lecturează diferite texte cu valoare culturală, în funcţie de tematica săptămânii.

Multe dintre alegerile actorilor de la teatrul bucureştean sunt lecturi duhovniceşti, semnate de clerici sau scriitori ortodocşi precum: Pr. Nicolae Steinhardt, Mitropolitul Bartolomeu Anania, Ioan Ianolide etc.

Săptămâna aceasta, actriţa Manuela Hărăbor a citit un fragment din „Viaţa Părintelui Gheorghe Calciu”.

„De mi-ar da cineva”, spune părintele, „puterea de a învia morții acum, eu n-aș prefera aceasta, ci lanțurile lui Pavel… Acesta este cel mai mare har dintre toate: mai mare decît harul de a opri cursul Soarelui și al Lunii, mai mare decît harul de a mișca Pămîntul, mai mare decît harul de a stăpîni demonii și a-i alunga… Nu doară de aceea e bine a fi legat pentru Hristos, pentru că faptul acesta ne-ar procura Împărăția Cerurilor, ci pentru că suferim pentru Hristos.”

Foto credit: Teatrul Stela Popescu

Comentarii Facebook


Știri recente