Texas: Seri duhovnicești pe tema Anului Omagial 2021 cu decanul Facultății de Teologie din Sibiu

Părintele Daniel Buda, Decanul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, a participat, în perioada 5-15 noiembrie, la o serie de seri duhovnicești desfășurate la Misiuni ale Mitropoliei celor două Americi din statul Texas. Întâlnirile au avut loc sub semnul Anului omagial al pastorației românilor din afara granițelor României în Patriarhia Română.

Vizita misionară a început sâmbătă, 6 noiembrie, la Misiunea Nașterea Maicii Domnului din Austin, cu slujirea tainei Sfântului Maslu, urmată de cateheza „Chipuri de sfinți români care s-au desăvârșit departe de locul natal”.

Următoarea zi, duminică, a debutat cu Sfânta Liturghie și predica la Evanghelia învierii fiicei lui Iair. După slujbă, părintele decan a susținut cateheza „Tinerii în Biserică în era internetului”, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

La Misiunea Sfântul Ioan Casian din San Antonio, vizita misionară a început sâmbătă, 13 noiembrie, cu slujirea tainei Sfântului Maslu, și a continuat cu cateheza „Diaspora românilor din Transilvania în vremea Mitropolitului Andrei Șaguna”.

Duminică, 14 noiembrie, după Sfânta Liturghie, credincioșii prezenți au fost încurajați să-și valorifice timpul vieții de aici prin cateheza „Spovedanie și Euharistie – viețuire autentică în Ortodoxie”, urmată de întrebări și răspunsuri.

Ziua a continuat cu agapa frățească la care s-au strâns fonduri pentru Casa de copii cu nevoi speciale din Turnu Roșu – Sibiu.

Părintele Daniel Buda, Decanul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, este profesor de Istorie Bisericească Universală.

Misiunile din Texas organizează seri duhovnicești de cateheză și misiune pastorală la fiecare început de post. Acestea își propun să le ofere credincioșilor îndrumare și încurajare spirituală.

Foto credit: Mitropolia celor Două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente