„Teologul Sfintei Treimi” a fost comemorat de ASCOR Bucureşti

Părintele Dumitru Stăniloae, teolog al Sfintei Treimi şi, implicit, al iubirii creştine, a fost comemorat sâmbătă la Mănăstirea Cernica de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – București.

„Momentul comemorativ nu este doar o importantă tradiție rezervată primei zile de sâmbătă din fiecare an universitar, ci și un prilej de a rememora misiunea pe care ne-am asumat-o atunci când ne-am înscris în cea mai veche asociație studențească postdecembristă, respectiv, promovarea credinței creștine și a spiritualității ortodoxe în duhul filocalic redescoperit de Pr. Prof. Dumitru Stăniloae”, au transmis pentru Basilica.ro reprezentanţii ASCOR Bucureşti.


14 citate memorabile ale Părintelui Dumitru Stăniloae


Programul a inclus participarea la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Cernica, slujba de pomenire și depunerea unei coroane de flori la mormântul părintelui, „confecționată, tot în mod tradițional, de mâinile dibace ale voluntarilor”.

„Ne-am rugat pentru odihna sufletului părintelui profesor și a neamului său, dar și pentru a primi putere și tărie spre mărturisirea dreptei credințe și împlinirea rolului nostru în societate, mai ales în aceste vremuri tulburi”, au mărturisit tinerii din ASCOR Bucureşti.

La evenimentul comemorativ din acest an au participat şi tineri înscrişi în ASCOR Braşov, alături de care au vizitat aşezământul monahal de la Cernica şi au luat binecuvântare de la părintele stareț.

© Basilica.ro / Raluca Ene

Părintele Dumitru Stăniloae

Părintele Dumitru Stăniloae s-a născut în data de 16 noiembrie 1903, în Vlădeni, judeţul Braşov, şi a trecut la cele veşnice în noaptea de 4 spre 5 octombrie 1993, în Bucureşti.

© Basilica.ro / Raluca Ene

Opera sa teologică ni-l arată ca unul dintre cei mai de seamă gânditori creştini din lume, un părinte al Ortodoxiei secolului XX.  Părintele John Meyendorff spunea despre el că „este cel mai mare teolog ortodox din întreaga lume a secolului trecut”.

Părintele Dumitru Stăniloae a fost profesor de teologie, dogmatist, filosof, istoric, ziarist şi traducător.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente