Teologii timișoreni au participat la Conferința „Simbolul dogmatic al icoanei”

La Timișoara vor avea loc în perioada 9 martie – 6 aprilie 2017 o serie de comunicări prepascale sub genericul: Iconologia și Iconografia – Tezaurul Ortodoxiei, notează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Manifestarea este organizată de specializarea Teologie Ortodoxă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest, împreună cu Arhiepiscopia Timișoarei și cu Asociația Studenților Creștin Ortodocși – Filiala Timișoara.

Primul eveniment a avut loc joi, 9 martie 2017, în Sala festivă a Centrului Eparhial. Conferința intitulată Simbolul dogmatic al icoanei a fost susţinută de părintele Adrian Covan, de la Facultatea de Teologie din Timişoara.

La eveniment au fost prezenți părinții profesori și cadrele didactice de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, clerici și numeroşi studenţi.

În încheierea conferinţei, Corul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, dirijat de părintele diacon Ion Alexandru-Ardereanu, a susţinut un recital coral specific perioadei Postului Mare.

Seria de conferinţe va continua săptămâna viitoare cu o nouă temă dedicată iconografiei ortodoxe, ce va fi susţinută de părintele Constantin Jinga, de la Facultatea de Teologie din Timişoara.

Comentarii Facebook


Știri recente