Teologii sibieni au depus jurământul în zi de sărbătoare. PS Ilarion Făgărășanul a transmis absolvenților binecuvântarea Mitropolitului Ardealului

Promoția 2013-2017 a Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu a depus jurământul de credință și fidelitate față de Biserica străbună. Ceremonia a avut loc în data de 29 iunie 2017 la Catedrala Mitropolitană, după Sfânta Liturghie.

Absolvenții au participat împreună cu părinții, rudele și apropiații la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Din soborul slujitor au făcut parte cadre didactice de la facultatea sibiană, alături de slujitori ai Catedralei mitropolitane. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul absolvenților din promoția 2017.

Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de părintele Dumitru Abrudan, care a prezentat viața și virtuțile Sfinților Apostoli Petru și Pavel, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Sărbătorim astăzi pe doi dintre marii Apostoli ai pleiadei apostolice care a slujit pe timpul anilor în care Mântuitorul și-a împlinit misiunea Sa de pregătire a lumii pentru mântuire. Îi pomenim pe cei mai vestiți dintre ei, pe Sfântul Apostol Petru și pe Sfântul Apostol Pavel, a spus părintele Dumitru Abrudan.

La sfârșitul Sfintei Liturghii PS Episcop Ilarion a binecuvântat absolvenții și credincioșii prezenți în număr mare și a vorbit despre cei doi Sfinți Apostoli, corifeii Bisericii primare. De asemenea, ierarhul a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Astăzi nu putem găsi cuvinte pentru a-i lăuda pe cei doi corifei ai creștinătății, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Chiar dacă distanța de când au trăit ei și până astăzi este atât de mare, prin rugăciunile pe care le înălțăm către ei, Sfinții Apostoli vin spre noi și ne ajută să ieșim din toate necazurile și din toate nevoile, a subliniat ierarhul.

În continuare a avut loc ceremonia depunerii jurământului. Cei peste 70 de absolvenții au fost nominalizați și au rostit textul jurământului cu mâna pe Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

La finalul ceremoniei absolvenții cu cele mai mari medii la disciplina Istoria Bisericească Universală au primit premiile Aurel Jivi, oferite încă din 2004 în memoria marelui profesor de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente