Sărbătoarea Sfinților Împărați la Seminarul Teologic din Caransebeș

Paraclisul Episcopal Sfinții Împărați Constantin și Elena din curtea Seminarului Teologic din Caransebeș și-a cinstit ocrotitorii. În ajunul sărbătorii, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat Vecernia unită cu Litia. În cadrul slujbei, Episcopul Caransebeșului a sfințit și icoanele în care sunt reprezentați sfinți români.

La slujba oficiată sâmbătă, 20 mai 2017, au fost prezenți părinții profesori și elevii instituției de învățământ, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat importanța tuturor sfinților în viața creștinilor, în lupta spre desăvârșire. Ierarhul a amintit în mod deosebit de sfinții canonizați recent la Mănăstirea Putna: Mitropolitul Iacob Putneanul al Moldovei și Cuvioșii Sila, Paisie și Natan de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.


Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Caransebeș a fost construită în anul 2000, ca și paraclis episcopal și a fost pusă în grija sectorului de tineret al Episcopiei Caransebeșului. Din anul 2002 lăcașul de cult a funcționat ca și parohie. Acest statut l-a avut până la data de 1 septembrie 2012 când biserica a devenit paraclis al seminarul teologic din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente