Teologie, București: Calendarul sesiunii de admitere

În data de 08 iulie încep înscrierile pentru studii de licență la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

Candidații pot alege una dintre cele patru specializări: Artă sacră, Teologie Ortodoxă – Asistență socială, Teologie Ortodoxă – Didactică, Teologie Ortodoxă Pastorală.

Un al cincilea program, Muzică religioasă, este în curs de acreditare. În eventualitatea încheierii procesului de acreditare, va exista posibilitatea accesării lui în luna septembrie 2020, într-o sesiune extraordinară, anunță facultatea pe site-ul oficial.

FTOUB scoate la concurs 150 de locuri bugetate și 50 cu taxă la Teologie Pastorală. La celelalte trei specializări sunt câte 30 de locuri bugetate și câte 10 cu taxă.

Calendarul sesiunii de admitere

Sesiunea de admitere iulie 2020 se va desfășura după următorul program:

  • 08-18 iulie – înscrierea candidaților.
  • 23-24 iulie – interviu pentru admiterea la toate programele se studiu. Interviul se va susține  sediul în facultății.
  • 28 iulie – afișarea rezultatelor.

Examenele de Admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București se vor susține în două sesiuni, în luna iulie și în luna septembrie (cu excepția celui de Muzică Religioasă).

Desfășurarea examenelor

Pentru Specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală examenul de admitere va consta din: – interviu motivațional (admis/respins): verificarea aptitudinilor socio-umane, a aptitudinilor muzicale și a cunoștințelor de Teologie Dogmatică Ortodoxă.

Pentru Specializările Teologie Ortodoxă Didactică și Teologie Ortodoxă Asistență Socială examenul de admitere va consta din: – interviu motivațional (admis/respins): verificarea aptitudinilor socio-umane și a cunoștințelor de Teologie Dogmatică Ortodoxă.

Pentru Specializarea Artă Sacră examenul de admitere va consta din: –  interviu motivațional (admis/respins): verificarea aptitudinilor socio-umane și evaluarea portofoliului de lucrări.

Pentru admiterea la tot aceste programe de studii interviul în regim fizic va fi notat cu admis/respins. Vor fi respectate măsurile de distanţare socială.

Ierarhizarea candidaților se va face luând în calcul media obținută la examenul de bacalaureat. Criteriul de departajare a candidaților cu aceeaşi medie pe ultimul loc: nota obţinută la proba scrisă la examenul de bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română.

Pentru interviu vor fi constituite comisii de specialitate în fața cărora candidații vor fi invitați pe rând, după un program prestabilit, afișat pe site și pe pagina de Facebook. Va fi asigurat un flux al circulației (se va intra pe o parte și se va ieși pe alta), cu respectarea normelor de distanțare fizică.

Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al facultății.

Foto credit: Basilica.ro


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…