Teolog român, absolvent al Institutului Teologic Ortodox Sf. Vladimir din New York

Teologul Alexandru Popovici, fiu duhovnicesc al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi, a absolvit programul de studii Master of Theology în cadrul Institutului Teologic Ortodox Sf. Vladimir din New York (SVOTS).

Diploma de studii i-a fost înmânată de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi, în cadrul festivității de absolvire desfășurată în data de 18 mai 2019.

„Mitropolia noastră dobândește un absolvent al acestei renumite Facultăți de Teologie Ortodoxă, absolvent pe care îl dorim implicat în slujirea Mitropoliei în Statele Unite ale Americii. Îl felicităm pe Alexandru și îl rugăm pe Dumnezeu să îl întărească mai departe în misiune,” a spus Mitropolitul Nicolae.

Festivitatea a început cu slujba Te Deum-ului oficiată în capela instituției de Preafericitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington, Mitropolit al Americii şi Canadei (OCA), la care au asistat ierarhi, invitați de onoare, membri ai board-ului director, profesori și studenți ai facultății, informează Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi..

În continuare, în amfiteatrul Mitropolit Philip Saliba, a avut loc ceremonia festivă în cadrul căreia absolvenții au primit diplomele de studii, înmânate de ierarhii jurisdicțiilor din care provin.

Mitropolitul Tihon a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae pentru participarea la cea de a 77-a ceremonie de absolvire din cadrul facultății, menționând că prezența Înaltpreasfinției Sale la acest eveniment reprezintă o onoare și o bucurie.

Pr. Chad Hatfield, președintele institutului, a evidențiat faptul că „buna colaborare a instituției cu Biserica Ortodoxă Română, atât în Statele Unite, cât și în România, este evidențiată prin studenții români de primă clasă care absolvă programele de studii”.

Alexandru Popovici

Alexandru Popovici a început, în anul 2014, programul de studii Master of Arts la SVOTS ca bursier al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

A absolvit programul în anul 2016, cu o teză de disertație intitulată Scientology: A Growing New “Faith,” scrisă sub îndrumarea Pr. Prof. Chad Hatfield, președintele instituției.

Începând cu luna iulie a anului 2016 și până în luna mai a anului curent, Alexandru Popovici a lucrat în cadrul instituției de învățământ superior ca Director of Web Services.

În anul 2018, a început cursurile programului de studii Master of Theology pe care le-a finalizat anul acesta, prezentând teza de disertație Hosea 1-3: A Theology of Forgiveness, scrisă sub îndrumarea Pr. Prof. Eugen J. Pentiuc.

În data de 21 mai 2019, Alexandru Popovici a fost numit de către administrația instituției în poziția de Director of Recruitment and Academic Advisor.

Absolvenţii SVOTS 2019. Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi.

Comentarii Facebook


Știri recente