Târnosirea paraclisului de la sediul Protopopiatului Daciei Ripensis din Negotin

Paraclisul cu hramurile Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana de la sediul administrativ al Protopopiatului Daciei Ripensis din Negotin a fost sfinţit duminică, 13 decembrie 2015. Slujba de târnosire a fost oficiată, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Daniil, Episcop locţiitor al Daciei Felix, de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, Protopop al Daciei Ripensis şi Vicar al Timocului, împreună cu un sobor de preoți din cadrul protopopiatului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de monahii de la Mănăstirea Sfânta Ana din Orşova condus de maica stareţă Iustina Popovici. La Sfânta Liturghie au participat oficialităţi, precum şi numeroşi credincioşi.

În cuvântul de învățătură părintele Boian a vorbit despre viaţa şi activitatea Sfântului Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României.

După slujirea liturgică a urmat şedința administrativă a clericilor Protopopiatului Daciei Ripensis în cadrul căreia au fost discutate problemele cu care se confrunta Biserica Ortodoxă Română şi comunitatea românească din Serbia de răsărit, după cum ne-a transmis Părintele Boian Aleksandrovici.

Comentarii Facebook


Știri recente