Târnosirea bisericii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia

În data de 30 mai 2015, în sâmbăta Rusaliilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a încununat lucrările de construcţie a bisericii cu hramul „Toți sfinții” din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba, târnosind, la mai puţin de trei ani de la punerea pietrei de temelie, cel mai nou locaş de rugăciune din municipiul Alba Iulia.

În cuvântul de învăţătură adresat participanţilor la acest emoţionant moment, Înaltpreasfinţia Sa a spus: „Astăzi, la Spitalul Judeţean Alba, am săvârşit slujba de sfinţire a bisericii, construită cu măiestrie artistică şi împodobită cu frumoasă pictură. În acest „cer pământesc”, bolnavii se pot întâlni cu Hristos, Doctorul sufletelor şi al trupurilor, spre a primi de la El harul divin al iubirii Sale tămăduitoare. Ţin să exprim admiraţia mea pentru conducerea Spitalului, care a depus mari eforturi pentru ca această lucrare sfântă să se realizeze. Medicii de aici, asemenea scriitorului bisericesc Origen, înţeleg că medicina este folositoare şi necesară neamului omenesc. De aceea, ei exercită arta medicală cu multă compasiune pentru aproapele lor, pe care-l tratează nu ca pe un simplu caz, ci ca pe o persoană preţioasă”.

„Spitalul este o instituţie ce urmărește creșterea nivelului de sănătate a populaţiei în urma prestării de servicii medicale specifice. La acestea se adaugă asistenţa spirituală a bolnavului din spital, deoarece actul medical are pe lângă componenta ştiinţifică şi o latură etico-psihologică, în care este necesară, pe lângă indicaţiile medicului şi participarea pacientului prin acte de voinţă, de încredere şi de credinţă. Vindecarea bolii nu poate veni decât din unirea conştientă cu Dumnezeu şi din credinţa în lucrarea Lui continuă în viaţa oamenilor. În acest sens, prezenţa preoţilor în spitale a devenit o necesitate şi un element esenţial în lupta cu boala, aceştia oferindu-le bolnavilor un important arsenal spiritual de luptă împotriva suferinţei şi a angoasei morţii”, după cum a precizat Pr. Florin Croitoru, Consilier Cultural Arhiepiscopia Ortodoxa Alba Iulia.

Inițiativa construirii bisericii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a aparținut Consiliului Director al Spitalului și preoților Sicoe Mircea și Vâlcea Liviu, preoți cu slujire misionar-caritativă la spital, care au dat viaţă chemării tainice a lui Dumnezeu pentru a-I zidi Casă pe acest pământ şi pentru a deschide o nouă portă a cerului.

Comentarii Facebook


Știri recente