Târnosirea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mun. Călăraşi

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a fost prezent duminică, 10 ianuarie 2016, în mijlocul credincioşilor din Municipiul Călărași, pentru a târnosi biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Programul liturgic a început cu slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale bisericii.

După slujba de sfinţire, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Manuel Rusu, pr. Daniel Florin Enașcu, pr. Florin Ionescu, pr. Nicușor – Silviu Dascălu, precum şi părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre începutul lucrării mântuitoare al lui Iisus Hristos, precum şi despre Împărăția Cerurilor vestită de Mântuitorul Hristos.

Cu această ocazie, Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom stavrofor și Crucea Sloboziei părintelui paroh Gheorghe Ioan Dincă, iar părintelui coslujitor Vergil Marian Achim rangul de iconom stavrofor.

Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în ctitorirea acestei frumoase biserici. Astfel a fost acordată Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Petrică Mercan, Laurențiu Cuprinsu și Ștefan Laurențiu. Domnului primar Daniel Ștefan Drăgulin i-a fost acordată Medalia Aniversară „Douăzeci de ani de Arhierie”.

Apoi, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire Episcopul Damaschin și ctitori și ajutători ai bisericii, trecuți la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente