Târnosirea bisericii din parohia Cipău, protopopiatul Târgu-Mureș

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat duminică, 3 noiembrie 2013, în mijlocul credincioșilor din parohia Cipău, protopopiatul Târgu-Mureș, păstorită de către Părintele Ilie Belean. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după care a oficiat Dumnezeiasca Liturghie, după cum ne-a transmis Arhid. Liviu Stanciu.

Biserica din parohia Cipău a fost edificată între anii 1932-1938. Este construită în formă de cruce, din cărămidă, cu turn, și are o lungime de 16 metri și o lățime de 8 metri. Iconostasul acesteia este confecționat din lemn de tei sculptat. Între anii 1995-2000, a fost pictată în tehnica fresco de către pictorul Constantin Bumbu din Dej. Recent, biserica a fost tencuită în exterior, au fost înlocuite geamurile și ușile de la intrare și altar, dotată cu toate cele necesare cultului divin și pregătită pentru sfințire.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotesit pe Părintele paroh Ilie Belean întru iconom-stavrofor și a acordat Diplome de aleasă cinstire și prețuire binefăcătorilor acestui sfânt locaș de închinare.

Comentarii Facebook


Știri recente