Târnosirea bisericii din Benidorm – Spania

Lăcaşul de cult al parohiei ortodoxe române din Benidorm, Spania, a fost târnosit sâmbătă, 12 septembrie 2015.

Trei arhierei au oficiat slujba de sfinţire

Slujba de sfinţire a bisericii a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei. La eveniment au participat autorităţi locale, reprezentând Primăria din Benidorm, dar şi numeroşi credincioşi, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Slujba de sfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Preasfințitul Părinte Timotei și Preasfințitul Părinte Siluan, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup coral condus de doamna preoteasă Carmen Chiorescu.

Recunoştinţă pentru ostenitori

În semn de recunoştinţă pentru activitatea sa, părintelui paroh Cristian Chiorescu i-a fost acordată Crucea Episcopie Spaniei şi Portugaliei. Totodată, au fost acordate mai multe diplome de vrednicie celor care s-au implicat în amenajarea bisericii parohiei Benidorm.

Comentarii Facebook


Știri recente