Târgul Olarilor se deschide în Piața Mare din Sibiu

Cea de a 48-a ediție a „Târgului Olarilor” are loc la Sibiu, în perioada 6-7 septembrie, în Piața Mare a orașului, și recreează atmosfera de târg specifică secolului al XVIII-lea, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Aproximativ 150 de meșteri din renumite centre de olărit din țară – Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârșa, Rădăuți – își etalează creațiile, dând posibilitatea localnicilor și turiștilor să se târguiască și să cumpere oale, ulcele, vase decorative, farfurii și căni, toate realizate din lut conform unui comunicat de presă transmis de Complexul Național Muzeal ASTRA.

„Din perimetrul târgului nu va lipsi roata olarului, așa că publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăți de lut în vas, în timpul demonstrațiilor oferite de meșterul Ion Retezeanu, din Târgu Jiu. De asemenea, copiii vor fi îndrumați să își descopere talentul și îndemânarea, să își dezvolte imaginația și inventivitatea, în cadrul atelierului de modelaj în lut, susținut de Florin Dumitru din Târgoviște, și a atelierului de pictat plăci ceramice, susținut de Ioan Brita și Carolina Costineanu, din Dumbrava, județul Timiș”, după cum se arată în comunicatul CNM ASTRA.

Noutatea ediției din acest an a Târgului Olarilor este prezența, în cadrul manifestării a unui producător de materii prime necesare pentru industria ceramicii, care va participa cu un stand de vopsele și glazuri ecologice.

„Târgul Olarilor” este cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan. Ediția 2014 este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu, după cum se arată în comunicatul CNM ASTRA.

Comentarii Facebook


Știri recente