Târg de caritate la Parohia „Sfântul Antonie”-Titan

Duminică, 2 martie, continuă târgul de caritate organizat de Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”-Titan din București pentru ajutorarea copiilor cu situații școlare foarte bune, dar din familii defavorizate, monoparentale și cu dizabilități, informează Ziarul Lumina.

Evenimentul caritabil va avea loc în curtea bisericii, după săvârșirea Sfintei Liturghii. „La inițiativa grupului de tineri care participă la proiectul catehetic „Contribuția Bisericii la formarea tinerei generații” al parohiei noastre a fost organizat târgul de caritate. Acesta este la a treia ediție, iar în acest an este denumit „Trimite la culcare un copil într-un pătuț moale”. Toate fondurile ce s-au strâns duminica trecută, 23 februarie, dar și duminica aceasta, 2 martie, sunt destinate Campusului pentru copii „Sfântul Sava” de la Bisoca, județul Buzău”, a precizat pr. Marius Suiugan, slujitor la Biserica „Sfântul Antonie cel Mare”-Titan din Capitală.

Pentru cei care vor contribui la strângerea de fonduri, tinerii au pregătit mărțișoare, felicitări, dulciuri, ceai cald, vin fiert.

Edițiile anterioare ale târgului de caritate au fost destinate achiziționării de produse alimentare, articole vestimentare și rechizite pentru cei 80 de copii cu dizabilități de la Complexul de servicii comunitare „Sfântul Andrei” din Ploiești, pentru copiii din Așezământul de la Valea Plopului, dar și pentru cei 60 de bătrâni de la Centrul de Îngrijire și Asistență Ciolpani. De asemenea, parohia bucureșteană „Sfântul Antonie cel Mare”-Titan a mai organizat de-a lungul timpului mai multe acțiuni caritabile, precum oferirea de consultații și tratamente oftalmologice gratuite și campanii de donare de sânge.

Campusul pentru copii de la Bisoca este deschis pe perioada verii și oferă găzduire gratuită pentru aproape 2.000 de copii care nu își pot permite sau nu are cine să-i ducă într-o tabără de vară la munte. Acesta a fost înființat în anul 1995 și este compus dintr-o bisericuță în stil maramureșean, două pavilioane cu etaj și se află în apropierea mănăstirilor Poiana Mărului și Găvanu.

Comentarii Facebook


Știri recente