Târg caritabil la Parohia Mihai Bravu din Capitală

La Biserica „Sfântul Fanurie” – Mihai Bravu din Capitală continuă tradiţia programului „Bucurii de Sărbători”. În Duminica Floriilor, curtea bisericii a fost locul în care s-a desfăşurat cel de-al doilea târg caritabil menit să ajute, de data aceasta, copiii cazaţi împreună cu mamele lor la Centrul Social „Sfântul Cuvios Stelian” din Parohia Podgoria, comuna Tătaru, judeţul Prahova. Iniţiativa acestei acţiuni umanitare aparţine membrilor Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă (AOLN), care se bucură de sprijinul şi binecuvântarea preotului paroh Cristian Popa, informează Ziarul Lumina.

„Târgul de Florii înseamnă continuarea unei tradiţii a acestei parohii şi este legat de activitatea pe care tinerii o pot avea într-o parohie. Am organizat primul târg de Crăciun cu obiecte realizate prin manufacturare de către tinerii parohiei noastre şi am sesizat atunci entuziasmul, implicarea şi creativitatea pentru obiectele pe care ei le-au realizat. Dorinţa lor de a se implica în mod concret în viaţa parohiei a dus la posibilitatea de crea aceste obiecte pe care, apoi, să le punem în vânzare. Scopul nu este cel comercial, obişnuit, aşa cum se întâmplă cu obiectele pe care cineva le realizează, ci este filantropic. Tocmai de aceea, această acţiune are o implicaţie mai vastă, atât în viaţa celor care ostenesc pentru acest târg, a celor ce admiră sau cumpără aceste obiecte, cât şi în viaţa celor care primesc rodul acestei munci, şi anume copiii de la Asociaţia «Sfântul Stelian». De aceea, am dorit să organizăm acest târg de Florii într-o atmosferă frumoasă, de sărbătoare, în care oamenii să se bucure şi să participe în acelaşi timp la fapta de milostenie pe care Mântuitorul Hristos ne-o cere fiecăruia, mai ales acum în timpul postului”, a mărturisit preotul Cristian Popa.

Banii adunaţi din vânzarea obiectelor manufacturate de tinerii voluntari vor ajunge săptămâna viitoare la copiii instituţionalizaţi din satul Podgoria. „Suntem foarte bucuroşi că şi de data aceasta au participat mulţi tineri, atât din AOLN, cât şi din parohie. Anul acesta am avut la atelierul de creaţie în jur de 60 de voluntari inimoşi, printre care şi numeroşi copii, care au creat diverse obiecte legate de tradiţia pascală. Am fost plăcut impresionaţi şi de credincioşii acestei parohii care sunt, de fapt, principalii noştri cumpărători şi care s-au arătat foarte ataşati de activitatea noastră”, a spus Mădălina Ionescu, voluntar AOLN.

Comentarii Facebook


Știri recente