Țară mică, inimă mare: Maia Sandu mulțumește Misiunii Diaconia pentru că ajută refugiații ucraineni

Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei făcut publică miercuri o scrisoare de mulțumire primită de la Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, care apreciază implicarea organizației în sprijinul oferit refugiaților din Ucraina. „Am arătat astfel că suntem o țară mică, dar cu inimă mare”, scrie Maia Sandu.

„Dumneavoastră, prin mărinimie, grijă și deschidere, ați oferit refugiaților un popas primitor și călduros în Moldova, un adăpost sigur în țara noastră”, mai transmite președinta Republicii Moldova. Ea afirmă că generozitatea voluntarilor de peste Prut a făcut înconjurul lumii.

„Mobilizarea exemplară și capacitatea de organizare de care ați dat dovadă în această perioadă, alături de alți concetățeni de-ai noștri, îmi dau speranțe. Cred cu tărie că împreună putem schimba în bine țara noastră, putem construi aici o societate liberă, pașnică și prosperă, un loc primitor și cald, un colțișor de rai, unde vrei să trăiești și să-ți construiești viitorul”, mai scrie Maia Sandu.


Misiunea Diaconia este brațul filantropic al Mitropoliei Basarabiei, entitate canonică a Bisericii Ortodoxe Române. Organizația este membră a Federației Filantropia, care reunește organizațiile filantropice ale eparhiilor din Patriarhia Română.

România și Republica Moldova s-au mobilizat exemplar pentru a oferit sprijin refugiaților veniți din Ucraina după declanșarea războiului în această țară. O parte importantă a ajutoarelor oferite  de Misiunea Diaconia și de eparhiile sufragane ale Mitropoliei Basarabiei s-au realizat cu sprijinul Patriarhiei Române și al comunităților românești din diaspora.

Foto credit: Dumitru Garstea (Parohul Sergiu Aga din Orhei le distribuie refugiaților ucraineni ajutoare oferite de Misiunea Diaconia și alte două organizații umanitare)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente