Taina Sfântului Maslu la Calahorra – Spania

Peste 200 de credincioși români au participat duminică, 11 martie 2012, în Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni” din Calahorra, la Taina Sfântului Maslu. Au slujit alături de preotul paroh Ștefan Ardelean, părintele Radu Ursu din Parohia „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” din Vitoria-Gasteiz, protoiereu al Protopopiatului Misionar de Nord, părintele Ion Răducu din Parohia „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail în Colose” din Pamplona, părintele Vasile Magnet din Parohia „Sfânta Treime” din Logroño și părintele Alexandru Bodea din Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Burgos, după cum informează site-ul episcopiaspanieiportugaliei.es.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele protopop Radu Ursu, făcând trimitere la comuniunea care trebuie să existe între noi, oamenii. Credincioșii au fost sfătuiți să se unească, să ridice biserici, să promoveze și mai mult colaborarea și să fie mai multă iertare între ei. Pornind de la Evanghelia zilei, părintele Radu a îndemnat la prietenie, de care avem cu toții nevoie.

În parohia din Calahorra se slujește Taina Sfântului Maslu de obște de două ori pe an, în rest părintele Ștefan fiind la dispoziția enoriașilor săi ori de câte ori au nevoie. Cu toate că au reușit, în 2010, să închirieze un spațiu pentru oficierea sfintelor slujbe și să îl amenajeze corespunzător, munca nu se oprește aici. În momentul de față, părintele, ajutat de oameni de bine, lucrează la ușile bisericii.

Românii din Calahorra s-au constituit într-o parohie în octombrie 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente