Taina Sfântului Maslu în Parohia Clejani, Protopopiatul Mihăilești

Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârşit luni, 04 aprilie 2016, Taina Sfântului Maslu la Parohia Clejani, Protopopiatul Mihăilești, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Pentru bucuria celor prezenți au fost aduse și așezate spre închinare fragmente din Moaștele Sf. Ecaterina și o copie a icoanei Maicii Domnului –Gherontissa, care se află la Biserica Sfinții Martiri Brâncoveni, Protopopiatul Giurgiu (adusă încă din anul 2014 de la Chilia Sfântul Gheorghe din Sfântul Munte Athos, de o delegaţie condusă de părintele Petroniu Cobzaru).

În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a vorbit despre cât de importantă este credinţa pentru cei care cer de la Dumnezeu vindecare sufletească şi trupească, exemplificând concret, în acest sens, vindecările săvârşite de Mântuitorul, în textele biblice ce se citesc în timpul Sfântului Maslu. Totodată, Chiriarhul a subliniat că în această perioadă a Sfântului şi Marelui Post creştinii sunt datori să-L caute pe Hristos, pentru ca prin El să primească tămăduire trupului şi sufletului şi să se unească în mod real cu El prin Sfânta Împărtăşanie.

La final, ierarhul a oferit părintelui paroh Cristea Daniel mai multe cărţi și o icoană sculptată și pictată, reprezentând Cina cea de Taină, iar preoților slujitori Albumul Bolintin Deal – o istorie în imagini și cuvinte, Monografia Schitul Sf. Nicolae, revistele Convorbiri Literare şi Familia Ortodoxă, iar credincioşilor le-a dăruit revista Familia Ortodoxă și icoane cu chipul Maicii Domnului – Gherontissa.

Comentarii Facebook


Știri recente