Tabere de vară în Patriarhia Română

Au început Taberele de Vară organizate de Patriarhia Română prin proiectul național „Alege Școala”! Pe întreg parcursul vacanței de vară, 6.000 de copii din toată țara participă, în serii, timp de o săptămână, la diferite activități educative, religioase, dar și sportive.

Anul acesta taberele se desfășoară în patru locații din țară.

„La Mănăstirea Caraiman din Bușteni, Mănăstirea Tismana, Mănăstirea Durău și Castelul Miclăușeni, implicit Mănăstirea Miclăușeni. În total, vor fi aproximativ 500 de copii pe serie și vor avea loc 12 serii de tabere”, a spus părintele inspector Constantin Naclad, coordonatorul proiectului „Alege Școala!”, după cum informează TRINITAS TV.

Ca și anul trecut, copiii participă la 3 ateliere de creație.

„Un atelier de creație religioasă care va însemna confecționarea de diferite obiecte religioase din materiale refolosibile sau din alte materiale, un atelier religios care va cuprinde activități legate de studiul Bibliei, de orientare turistică, de lecții demonstrative, dar și un atelier de pictură care va cuprinde desen și grafică. Pe lângă aceste ateliere tabăra va avea în fiecare seară și un film tematic, film care va fi o dezbatere cu copiii. De asemenea, va exista și un program de joacă”, a mai explicat părintele Constantin Naclad.

Taberele „Alege Școala”, aflate la a doua ediție, reprezintă metode eficiente prin care copii participanți pot înțelege cât de importantă este educația și școala, dar și ce înseamnă a fi un membru activ al Bisericii.

Taberele sunt organizate până pe 14 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente