Tabăra pentru tineret „Pe urmele Brâncovenilor”

În perioada 18 – 22 august 2014, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sectorul Învățământ organizează în cadrul programului „O săptămână la mânăstire” tabăra pentru tineret „Pe urmele Brâncovenilor”, informează episcopiagiurgiului.ro. La această acțiune participă 8 tineri, studenți și elevi ai liceelor giurgiuvene, cu rezultate deosebite la învățătură, care se implică în activitățile culturale și social-filantropice desfășurate de parohiile din care provin.

Timp de cinci zile tinerii pelerini vor participa la activități recreative, educative și religioase desfășurate în așezămintele monahale din nordul județului Giurgiu: Mânăstirea Buna Vestire din localitatea Malu Spart, Mânăstirea Izvorul Tămăduirii din localitatea Stoenești și Schitul Strâmbu din localitatea Găiseni.

Tot în cadrul acestui program vor fi vizitate ansamblul Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, jud. Ilfov, muzeul Cotroceni, palatul brâncovenesc de la Potlogi, jud. Dâmbovița, urmând ca acest periplu pe urmele sfinților martiri brâncoveni să se încheie la Centrul cultural – pastoral Gavriil Drugănescu din localitatea Stoenești, monument reprezentativ de arhitectură brâncovenească.

Comentarii Facebook


Știri recente