Tabără pentru copiii ortodocșilor români din America

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi organizează în fiecare an, pentru copiii românilor din această parte a globului, tabere și concursuri școlare. Copiii participă frecvent și la sfintele slujbe.

„Ca în fiecare an, în timpul verii, vom avea tabăra pentru copii și tineri în cursul lunii iulie unde împlinim o misiune importantă pentru copiii și tinerii noștri. Continuăm programele de catehism din timpul anului și încercăm să formăm o generație de tineri care să fie mai departe prezenți în Biserică. Olimpiada de Religie este un alt proiect care are loc în lunile aprilie și mai. În primăvară se va desfășura olimpiada cu două etape: parohială și mitropolitană. Acesta este un proiect care se desfășoară de câțiva ani, fiind un succes la nivelul participării copiilor și al entuziasmului care se creează”, a mărturisit pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Nicolae.

Teritoriul jurisdicțional al Arhiepiscopiei celor două Americi cuprinde Statele Unite ale Americii, Canada, America de Sud și aria Pacificului. Eparhia se conduce după statute și regulamente proprii, fără nici un amestec din afară, păstrând legături canonice, dogmatice și spirituale cu Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – de la care primește Sfântul și Marele Mir – în conformitate cu sfintele canoane și cu structura ierarhică a Bisericii Ortodoxe de Răsărit.

Comentarii Facebook


Știri recente