Tabără pentru copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud

Copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud au avut parte pe finalul vacanţei de vară de o tabără la Sovata, informează Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba.

Ajunsă la cea de-a patra ediţie, tabăra a cuprins numeroase activităţi precum jocuri de grup şi educative, explorări în natură sau module de dezvoltare a personalităţii copilului. Susţinute de psihologi, animatori socio-educativi, cadre didactice sau medici, activităţile au avut ca obiective dezvoltarea abilităţilor de interacţiune şi cooperare a copiilor, dezvoltarea creativităţii acestora, creşterea capacităţii lor de orientare şi joacă în natură dar şi înţelegerea şi asimilarea regulilor de grup/ sociale.

După un an în care fiecare copil a făcut eforturi pentru a obţine rezultate şcolare bune şi a avut o bună conduită în centru, în comunitate sau în şcoală, tabăra a fost cadoul prin care am încercat să îi răsplătim. Această tabără a devenit deja o tradiţie şi are atât rol recreativ cât mai ales educativ. Le mulţumim tuturor celor care şi-au adus aportul la buna desfăşurare a acestei tabere, oameni cu suflet mare care ne sunt alături în munca noastră de ocrotire a acestor copii a spus părintele Sebastian Tocănel, coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud.

***

Aşezământul Social „Sfântul Ioan Botezătorul” Aiud este o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi 15 copii orfani. Aşezământul a fost înfiinţat în anul 2011 şi funcţionează într-un parteneriat între Filiala Alba a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Parohia Ortodoxă Aiud 1.

Comentarii Facebook


Știri recente