Tabără pentru copii la Mănăstirea Robaia

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat săptămâna aceasta, la Mănăstirea Robaia, o tabără de creație pentru copiii din centrele catehetice ale protoieriei Curtea de Argeș, informează site-ul oficial al Eparhiei. Tabăra a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Chiriarhul locului, prin Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul al Eparhiei.

Tema principală a acestei tabere a fost salvarea mediului înconjurător prin folosirea de materiale reciclabile. Tinerii prezenţi în tabără au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic care i-a îndemnat să continue activitățile deosebite desfășurate în tabară.

Pe lângă jocurile interactive, copiii au participat la sfintele slujbe, au vizitat atelierul de croitorie al mânăstirii.

Proiectul a fost coordonat de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, de doamna profesoară Camelia Găvan și de Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză în Protoieria Curtea de Argeș.

Tabăra s-a încheiat cu un foc de tabără și un program artistic de interpretare de poezii și cântece religioase susținut de toți copiii participanți. La plecare ei au primit daruri din partea mânăstirii.

În această vară, cu binecuvântarea Chiriarhului Eparhiei vor fi organizate și alte tabere de vară la celelalte mănăstiri din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Pe întreg parcursul vacanţei de vară, copiii din centrele catehetice ale Eparhiei Argeșului și Muscelului vor participa timp de o săptămână, la diferite activităţi educative, religioase, dar şi sportive organizate de Patriarhia Română.

2

 

Comentarii Facebook


Știri recente