Tabăra parohială pentru copiii din Vigevano

În perioada 7-13 iunie, s-a desfășurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, prima tabără pentru copiii parohiei „Sfântul Apostol Iacob cel Mare” din Vigevano, în localitatea Piani dei Resinelli aflată la o altitudine de 1300 de metri, din parohia „Sfântul Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei ”, Lecco, informează episcopia-italiei.it.

Au participat cincisprezece copii cu vârste între 7-12 ani care au fost însoțiți în permanență, pe toată durata taberei, de sapte adulţi.

În prima zi, treisprezece dintre copii au urcat, echipaţi corespunzător și însoţiţi de trei adulţi, până la cabana Rosalba, aflată la 1730 de metri. A fost parcursă o potecă pe o diferenţă de altitudine de 430 de metri în 4 ore la urcare si 2,5 ore la coborâre, timp în care copiii s-au putut bucura de minunile naturale lăsate de Dumnezeu si au făcut dovada unei voinţe deosebite.

În zilele următoare, s-au făcut activități specifice unei tabere pentru copii: jocurile copilăriei, lungi plimbări cu bicicletele si pe jos, vizitarea minierei de plumb si parcurgerea traseelor din Parcul Aventura etc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…