Tabără la Batiz, Hunedoara, pentru copii şi tineri în dificultate

Tabăra de vară de la Batiz din judeţul Hunedoara s-a încheiat, programul având la bază parteneriatul dintre Protopopiatul Orăştie şi Asociaţia Ecumenică „Ortopraxia“ din aceeaşi localitate. Tabăra s-a adresat unui număr de 18 copii şi tineri din Orăştie şi Hunedoara, proveniţi din familii aflate în dificultate, familii dezorganizate sau familii cu foarte mulţi membri, care nu-şi pot permite o excursie sau tabără pentru copiii lor, informează „Ziarul Lumina”.

Ediţia din acest an s-a desfăşurat sub genericul mesajului biblic cuprins în Psalmul 132, 1: „Iată acum, ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună!“. Dezbaterile şi activităţile pe această temă au fost coordonate de familia preotului Ionel şi Teodora Scânteie şi de Narcis Terchet. În prima fază, cele trei grupe constituite au reprezentat cu cretă pe asfalt imagini care să sugereze acceptarea aproapelui ca pe un frate, printre cazurile reprezentate astfel fiind un tânăr aflat în incapacitate motorie, din cauza unui accident; persoane din diferite naţiuni şi continente, o persoană aflată în patima beţiei care se recuperează doar prin abordarea plină de bunăvoinţă faţă de el a aproapelui.

Toate aceste situaţii au fost apoi regizate în piese de teatru de umbre, puse în scenă de participanţi. În contextul insecurităţii mondiale din cauza ameninţărilor teroriste şi a dislocărilor în masă a familiilor, copiii din tabăra de la Batiz au realizat un afiş care sugerează suportul pentru copiii care nu au copilărie.

„Deoarece tabăra a avut un caracter creştin, în fiecare dimineaţă şi seară, precum şi înainte şi la finalul mesei, participanţii s-au rugat împreună, iar într-una din zile, au vizitat biserica satului, fiind primiţi cu căldură de parohul locului, pr. Aurel Noja. Toate aceste activităţi au fost presărate cu jocuri în aer liber şi jocuri sportive, cu seri de videoproiecţie şi cântece pentru copii şi tineret. Vizita făcută în Parcul Dendrologic din Simeria a fost un moment în care tinerii participanţi au putut observa frumuseţea naturii create de Dumnezeu“, a spus Narcis Terchet.

De asemenea, toţi cei prezenţi au fost încântaţi de piesele interpretate la pian de prof. Laura Maila, cadru didactic în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduţă“ din Deva. „Menţionăm că tabăra a fost posibilă datorită implicării financiare a Asociaţiei «Gustav-Adolf-Werk in Sachsen» din Dresda, care susţine de câţiva ani multe acţiuni sociale îndreptate către familiile aflate în dificultate, indiferent de confesiunea creştină şi de naţie, din municipiul Orăştie“, a menţionat coordonatorul taberei Narcis Terchet, conform unui comunicat al Biroului de presă al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente