Tabără gratuită pentru copii sibieni

Departamentul pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului a organizat în perioada 18-24 iulie o tabără pentru copii la Mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului” de la Măgura-Jina, județul Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. La tabără au participat 25 de copii de clasele IV-VIII, majoritatea provenind din grupurile parohiale de tineret ale bisericilor din Sibiu și Cisnădie.

Tabăra de la Măgura-Jina a avut ca principală tematică pictura religioasă și s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Pe lângă atelierul de pictură religioasă, copiii au participat și la alte activități specifice unei tabere de tineret și organizate de reprezentanții Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului și mai mulți colaboratori.  Atelierul de pictură a fost coordonat de iconarul Maria Fulea, iar atelierele de nutriție și de povești au fost coordonate de nutriționistul Maria Varga, respectiv regizorul și povestitorul Mirona Tatu.

Copiii au mai participat și la un curs de educație montană prezentat de directorul Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David și la un curs de prim-ajutor susținut de asistentul medical Dana Lupea.

În cele șapte zile, copiii au avut parte de un program divers, plin de activități educative, recreative și duhovnicești. Dacă în prima zi cei mici au aflat mai multe despre mănăstirea de la Măgura-Jina și au participat la jocuri de cunoaștere și de interrelaționare, în zilele următoare au învățat să picteze, au învățat cum să mănânce sănătos, au participat la drumeții, au compus un imn al taberei și au redactat o revistă a taberei. În fiecare zi am avut un program de rugăciune și de participare la sfintele slujbe. În ultima zi, duminică, copiii au primit împărtășania cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a spus inspectorul de misiune din cadrul Departamentului pentru Tineret, diac. Marius Tofan.

Copii de la grupurile parohiale de tineret

Tabăra de la Măgura-Jina s-a adresat în mod special copiilor de la parohiile din Sibiu implicate în proiectele și activitățile Departamentului pentru Tineret. Au fost adresate invitații copiilor de la grupurile de tineret ale mai multor biserici din Protopopiatul Sibiu, cum ar fi grupul de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din cartierul sibian Ştrand, grupul de la Biserica „Sfinții Împăraţi Constantin şi Elena” din Sibiu, grupurile de la Biserica „Duminica Tuturor Sfinţilor”, de la Biserica „Sfântul Mucenic Pantelimon” și de la Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul”  din oraș, precum și grupul de la Biserica “Sfânta Treime” din Cisnădie. Pe lângă acești copii, la tabără au fost invitați și tinerii de la atelierul de pictură pe lemn şi cel de creaţie artizanală din cadrul proiectului „Împreună pentru tineri: Şcoala şi Biserica” implementat de Departamentul pentru Tineret al eparhiei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente