Tabără de vară, în Parohia Holt

În Parohia „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”- Holt, s-a dat startul luni, 27 aprilie 2015, unei tabere de vară destinată copiilor şi tinerilor satului, informează epr.ro.

Părintele paroh Adam Iulian Vasile, organizatorul acestui proiect, a stabilit desfăşurarea unui program de activităţi social-educative captivante pentru tineri, pe o durată de trei zile. Astfel, pentru că în prima zi a proiectului a fost sărbătorit Sfântul Pantelimon, s-a hotărât cinstirea acestuia şi deschiderea taberei prin participarea tuturor la Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit cu acest prilej a fost relatată viața și activitatea acestui sfânt.

Apoi, în curtea bisericii din satul Holt, s-a desfăşurat o amplă activitate de informare despre măsurile de prim-ajutor. Pentru o desfăşurare în condiţii optime, organizatorii taberei au avut sprijinul ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău), care a răspuns cu promptitudine şi profesionalism. Astfel, toţi participanţii la tabără s-au putut bucura de prezența unui echipaj specializat competent care a venit însoţit de materiale auxiliare adecvate pentru înţelegerea corectă a procedeelor de salvare în caz de înec cu alimente sau înec cu apă, în caz de fractură sau de stop cardio-respirator ş.a. Personalul calificat a explicat, de asemenea, cum se procedează în caz de incendiu, şi a prezentat echipamentul din dotare, din cele două maşini, de Pompieri şi de Salvare, cu care a venit. Copiii au fost martorii unor demonstraţii concrete a tuturor măsurilor de salvare, membrii echipajului solicitând voluntari dintre cei prezenţi.

În partea a doua a zilei, tabăra şi-a continuat parcursul printr-o campanie de prevenire a consumului de substanţe psiho-active. S-a făcut apel, şi în acest caz, la organele competente în domeniu, respectiv Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, de unde a venit domnul inspector de specialitate Năforniţă Radu. Programul a cuprins oferirea de materiale de informare vizuală, jocuri tematice, însoţite de explicaţii şi un dialog permanent cu privire la consecinţele dezastruoase ale consumului de alcool şi de substanţe de risc.

Comentarii Facebook


Știri recente