Tabără de pictură la mănăstirea Buna Vestire – Pătrângeni, jud. Alba

La mănăstirea Buna Vestire de la Pătrângeni, jud. Alba Iulia, se desfăşoară în aceste zile, ca în fiecare an, tabăra de pictură. Anul acesta este valorificată tema: Puterea imaginii – temă ce readuce în atenţie ideea că arta sacră atât cea care se adresează mediului liturgic, cât şi interpretările inspirate din Cuvântul biblic, devin cu adevărat artă! Şcoala de vară este rodul binecuvântat al parteneriatului dintre Centrul de creaţie şi cercetare continuă „Sfântul Evanghelist Luca” din Cluj Napoca şi Mănăstirea Buna Vestire de la Pătrângeni, Judeţul Alba.

Iniţiatorul şi coordonatorul proiectului este dl profesor Ghenescu Marius Dan, Directorul Centrului de Creaţie şi Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca” cel care a precizat pentru reintregirea.ro: ,,Centrul de Creaţie şi Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca”, al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj Napoca, organizează în perioada 5-15 august 2015 Simpozionul Naţional de Artă Sacră cu tema „Puterea imaginii”, manifestare aflată la a X-a ediţie.Tema propusă readuce în atenţie ideea că arta sacră atât cea care se adresează mediului liturgic, cât şi interpretările inspirate din Cuvântul biblic, indiferent de material, tehnică sau limbaj artistic devin cu adevărat Artă cu o singură condiţie să aibă puterea de a modela trăsăturile firii interioare ale omului şi a-i deschide măcar pentru o clipă un nou orizont”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, va vizita tabăra de pictură de la Mănăstirea „Buna Vestire”, Pătrângeni, mâine, 13 august.

Vernisajul va avea loc pe data de 15 august 2015, după Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente