Tabără de pictură în parohia Sânnicoară

Copiii parohiei ortodoxe Sânnicoara, din protopopiatul Cluj I, învață în această săptămână să picteze icoane pe sticlă în cadrul unei tabere de pictură.

Ajunsă la a XV-a ediție, tabăra este organizată la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domului” și participă un număr de aproximativ 40 de copii ce fac parte din cercul de pictură al parohiei, potrivit Radio RENAȘTEREA. Cei mici sunt îndrumați în arta iconografiei de tânărul Gavril Năsui, absolvent al secției de artă sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Tabăra de pictură se va încheia cu un pelerinaj la mănăstirile din județul Sălaj, ce va fi organizat în data de 25 august. Anii trecuți copiii parohiei Sânnicoara au cunoscut mănăstirile din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Icoanele ce vor fi realizate de copii în cadrul acestei tabere de creație vor fi expuse într-o expoziție ce va fi vernisată de hramul bisericii. În primăvara acestui an, din banii obținuți în urma vânzării icoanelor copiii împreună cu părintele Viorel Luca și profesorul de religie au realizat pachete cu alimente ce au fost distribuite ulterior familiilor nevoiașe, persoanelor vârstnice și celor bolnavi din parohie.

Pe perioada vacanței de vară copiii din parohia Sânnicoara, din județul Cluj, au parte de o serie de activități catehetice și interactive ce sunt organizate în fiecare duminică după-masa în biserica parohială. Tot în cadrul acestor activități cei mici au învățat cântări bisericești în cinstea Maicii Domnului și au aflat mai multe despre învățătura de credință ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente