Tabără de pictură în Parohia Pârcovaci

Protopopiatul Hârlău organizează, începând de ieri, 7 august 2014, Tabăra de creație religioasă „Sfântul Apostol Luca”, ediția a XV-a. De dimineață, copiii s-au adunat în biserica Parohiei Pârcovaci, Protopopiatul Hârlău, unde s-a oficiat o slujbă de binecuvântare, potrivit mmb.ro.

După cum ne-a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, participanții vor fi îndrumați de prof. Dorin Marian Orzetic, care va fi susținut de mai mulți profesori și voluntari. „Atât organizatorii, cât și copiii și-au propus să picteze mai ales chipurile Sfinților Brâncoveni și câteva scene legate de Sfânta Împărtășanie. Suntem ajutați de Primăria orașului Hârlău și SC Cotnari SA, tabăra urmând să se încheie miercuri, 13 august 2014. Cu acest prilej, vor fi oferite premii, diplome, dar și daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a binecuvântat această tabără”, a spus pr. protopop Nicolae Crăciun.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…