Tabăra de iarnă Floare de colț de la Durău, la final

Pe 15 ianuarie se încheie la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” de la Mănăstirea Durău din județul Neamț tabăra de iarnă „Floare de colț”, la care au participat 135 de copii. Tabăra creștină de creație, organizată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, a cuprins, grație organizării ei pe timpul iernii, cursuri de schi și de orientare turistică, informează „Ziarul Lumina”.

Tabăra de la Durău, desfășurată în perioada 8-14 ianuarie, a avut două serii de copii, cu vârsta între 9 și 15 ani, din Deva, București, Târgu Mureș, Brașov, Iași, Onești, Piatra Neamț, Târgu Neamț și Tecuci. Elevii care au beneficiat anul acesta de o vacanță de iarnă mai mare s-au bucurat de zăpadă și de aerul curat de la munte, au făcut drumeții la poalele Ceahlăului și au participat la numeroase activități recreative și de joc. Au luat lecții de schi, au învățat să se orienteze în peisajul de iarnă și cum să construiască un iglu, iar la final și-au promis că vor reveni la locurile care i-au fermecat și unde au legat prietenii. „Copiii se roagă împreună, au participat la Sfânta Liturghie, unde le-am explicat Proscomidia. Faptul că se creează asocierea aceasta între lucrurile spirituale și bucuriile iernii, pentru ei este un mare folos, pentru că în universul lor interior se pune această amprentă și, ori de câte ori se vor ruga sau merge la biserică, în sufletul lor se va naște o bucurie legată de ceea ce au făcut și trăit la Mănăstirea Durău”, a spus preotul Bogdan Frăsilă, directorul taberei, pentru Radio Trinitas.

„Atât pentru copii, cât și pentru noi, însoțitorii și animatorii, este un colț de rai această zonă. Fiind aici, la poalele Ceahlăului, copiii sunt veseli, toată lumea este fericită și mulțumită. Activitățile sunt superbe pentru că se îmbină viața religioasă cu jocul, rugăciunea și activitățile din cadrul atelierelor de creație”, a spus Otilia Bărgăoanu, asistentă în cadrul taberei. Copiii au fost cazați la hotel „Pelerinul”, în camere de două persoane, cu baie proprie, au beneficiat de trei mese pe zi și gustări între atelierele de creație și activitățile pe pârtie. Mesele, activitățile sportive și atelierele au avut loc în incinta Centrului cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul”. Următoarea ediție a taberei „Floare de Colț” se va desfășura la Durău din iunie până în septembrie 2013.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei va mai organiza o tabără în stațiunea Bălțătești, județul Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente