Tabără de creație religioasă la Mănăstirea Izbuc

Copii și tineri din Parohia Husasău de Criș, Protopopiatul Oradea, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, au participat, la Mănăstirea Izbuc dinjudețul Bihor, la Tabăra de creație religioasă „Bucuria de a fi creștin”. Tabăra a fost organizată de parohie în colaborare cu Mănăstirea Izbuc. Copiii și tinerii participanți s-au spovedit, iar la Sfânta Liturghie din ziua următoare s-au împărtășit.

Cei 24 de copii și tineri prezenți în Tabăra de creație religioasă „Bucuria de a fi creștin” de la Mănăstirea Izbuc au avut parte de diverse activități recreative, precum și de un program duhovnicesc, informează „Ziarul Lumina”.

„Pe lângă programul obișnuit de tabără, cu jocuri și activități recreative, copiii au participat la Sfânta Liturghie dimineața și la rugăciunea de seară. Suntem la prima ediție în organizarea unei astfel de tabere, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea chiriarhului nostru și prin îngăduința preacuviosului părinte arhimandrit Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc, ne exprimăm dorința de a face din această experiență duhovnicească o tradiție”, a spus părintele Ioan-Mircea Ghitea, organizatorul taberei.

Activități de creație și program duhovnicesc

Activitățile taberei au avut ca obiectiv central atelierul de pictură, coordonat de pr. Ioan-Mircea Ghitea, completat cu activități de creație, care au constat în confecționarea de metanii și cruciulițe. Copiii și tinerii au vizionat, în fiecare seară, câte un film cu tematică religioasă, și, de asemenea au participat la jocuri de tabără și de cunoaștere.

„Copiii și tinerii au devenit dornici de a se ruga și a se juca împreună, legând frumoase prietenii. Fiecare zi a început și s-a încheiat cu rugăciune, iar într-una din zile copiii și tinerii participanți s-au spovedit, iar la Sfânta Liturghie din ziua următoare s-au împărtășit. La finalul taberei, micii creștini din Husasău de Criș au susținut un mic concert de pricesne, fiind îmbrăcați în port național specific zonei din care provin, în paraclisul de iarnă, la trapeză și la Izvorul tămăduitor al Mănăstirii Izbuc”, a spus părintele Ioan-Mircea Ghitea.

Tinerii prezenți în tabără s-au arătat deosebit de încântați de programul la care au participat și și-au exprimat încă de pe acum dorința de a veni din nou și în vara anului ce vine în tabără la Mănăstirea Izbuc, a completat pr. Ghitea, organizator al activității.

Comentarii Facebook


Știri recente