Tabără de creație la Mănăstirea Văleni

Sectorul Învățământ teologic și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfânta Muceniță Filoteea din Pitești, secția Artă Sacră, au organizat o tabără de creație în perioada 03 – 05 iunie 2016, pentru studenții de la această specializare, la Mănăstirea Văleni, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Tinerii studenți, coordonați de lector univ. dr. Dorin Grecu și însoțiți de doamna asist. univ. dr. Giugea Daniela, au realizat timp de trei zile, lucrări de pictură în care au fost surprinse diferite peisaje din incinta sfintei mănăstiri Văleni, lucrări ce vor fi expuse în cadrul unei expoziții, cu ocazia hramului mănăstirii, Sfânta Treime, pe data de 20 iunie.

Cei prezenți la această tabără de creație au vizitat biblioteca, muzeul și atelierul de covoare la care maicile lucrează, bucurându-se de o atmosferă duhovnicească deosebită timp de trei zile.

Periodic, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești organizează astfel de acțiuni în vederea unei bune pregătiri a viitorilor pictori pregătiți pentru această specializare.

Comentarii Facebook


Știri recente