Tabără de creație în localitatea Băile Herculane

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent la festivitatea de înmânare a diplomelor pentru copiii și tinerii care au luat parte la tabăra „Credință și Artă pentru toți”. Sâmbătă, 12 ianuarie 2013, în orașul-stațiune Băile Herculane, din Județul Caraș-Severin, a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor pentru copiii și tinerii care au luat parte la tabăra de creație „Credință și Artă pentru toți”. Tabăra s-a desfășurat în perioada 7-12 ianuarie 2013 în localitatea Băile Herculane, a ajuns la ediția a II-a și face parte din proiectul sectorului social-filantropic, misionar și activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, intitulat „Tineri în Biserică”.

În cadrul taberei, copiii au fost inițiați, cu ajutorul sculptorului George Molin, în tainele sculpturii în lemn cu tematică creștină, au realizat icoane din semințe și au participat la programul liturgic al Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Băile Herculane.

„Am coorodonat activitatea de sculptură, m-am ocupat de copii pentru a-i instrui și a-i îndeltnici cu această frumoasă activitate artistică. Pentru mulți dintre aceștia, a fost prima dată când au încercat să sculpteze și spre bucuria noastră am constatat că fiecare copil este talentat. Lucrările lor au avut realizate din suflet și au prezentat diferite teme: Botezul Domnului, drumul spre mântuire, dragostea față de credința ortodoxă, față de Sfânta Cruce, elemente esențiale ale credinței noastre ortodoxe”, a mărturisit sculptorul George Molin.

La rândul său, Mihai Ciucur, coordonator în acest proiect și inspector pentru activități cu tineretul în Episcopia Caransebeșului, a precizat: „La această tabără, timp de cinci zile, cei douăzeci și cinci de copii participanți, dintre care cincisprezece copii merituoși, cîștigători ai concursului de cunoștințe religioase „Să ne cunoaștem credință” și zece copii proveniți din familii cu probleme sociale, au desfășurat activități artistice și au participat la un program de rugăciune. Având în vedere că proiectul se numește „Tineri în Biserică”, putem spune că odată cu momentul festiv de astăzi am avut biserica plină de copii și de tineri și desigur, rămâne ca și de acum înainte să-i menținem aici alături de noi”.

Evenimentul festiv a debutat cu oficierea unei slujbe Te-Deum de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, în paraclisul mănăstirii, la care au participat copiii, însoțiți de preoții parohiilor din care provin, alături de familiile acestora, organizatorii taberei, precum și obștea monahală a Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Băile Herculane. Toți cei prezenți au vernisat apoi expoziția de icone și sculpturile de lemn realizate de copii, iar la final, chiriarhul a înmânat micilor artiști diplomele de participare.

„Episcopia Caransebeșului sprijină activitățile cu tinerii și bineînțeles, aceste tabere de creație, rugăciune și muncă. După o săptămână de rugăciune, muncă și creație, astăzi i-am premiat pe toți cei care au participat la această tabără, tineri care s-au apropiat de Dumnezeu și unii de alții prin credință și artă. Copiii și tinerii s-au împărtășit cu Sfintele Taine în cadrul Sfintei Liturghii, au participat la sfintele slujbe și rugăciuni în fiecare dimineață și seară și iată, în timpul petrecut aici au lucrat împreună, sub coordonarea organizatorilor, pictând și sculptând”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul său potrivit episcopiacaransebesului.ro.

De asemenea, toți cei care s-au implicat la buna desfășurare a taberei de creație, au primit din partea ierarhului acte de cinstire. În perioada următoare, organizatorii și-au propus să desfășoare ediția a III-a a taberei „Credință și Artă pentru toți”, la care vor participa copii și tineri din protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane.

Comentarii Facebook


Știri recente