Tabăra de creație „Credință și Artă pentru toți” la Coronini, Clisura Dunării

În localitatea Coronini din Clisura Dunării se desfășoară în perioada 28 iulie – 1 august 2015 cea de-a șasea ediție a taberei de creație „Credință și artă pentru toți”, organizată de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Desfășurată, ca de fiecare dată, cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, tabăra își propune și în acest an să cultive valorile spirituale ale Bisericii noastre, dar să valorizeze și aptitudinile artistice ale celor 25 de copii participanți. Este vorba de copii care sunt membri ai centrelor de tineret de pe întreg cuprinsul eparhiei care beneficiază de acesastă tabără gratuit, ca și recompensă pentru rezultatele foarte bune obținute în cadrul acestor centre în ultimul an.

„Și de această dată am ținut să recompensăm și să motivăm pe mai departe pe cei mai activi membri ai centrelor noastre de tineret care, iată, sunt prezenți pentru cinci zile la malul Dunării, într-un cadru natural deosebit, beneficiind de condițiile excelente oferite de Campusul de vară al Universității «Eftimie Murgu» din Reșița. Activitățile propuse îmbină exersarea abilităților artistice cu relaxarea și voia bună, toate dublate de un cadru autentic creștin în care rugăciunea, dragostea și comuninea sunt valori omniprezente”, a menționat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret și coordonatorul taberei.

Pe parcursul celor cinci zile copiii iau parte la diverse ateliere artistice – sculptură în lemn, precum și confecționare de diferite decorațiuni, jocuri și concursuri în aer liber, drumeții, dar și la un program zilnic de rugăciune. Nu lipsesc activitățile specifice educației non-formale: învățarea prin joc, lucrul în echipă și sprijin în dezvoltarea personală. Echipa care coordonează tabăra este formată din specialiști în lucrul cu tinerii: cadre didactice, lucrători de tineret, artist plastic, preot, precum și din studenți voluntari.

La această ediție a taberei sunt prezenți copii din cinci orașe ale județului, respectiv: Reșița, Oravița, Anina, Bocșa și Moldova Nouă.

Festivitatea de încheiere a taberei va avea loc sâmbătă 1 august și va debuta cu oficierea Sfintei Liturghii, urmată de vernisajul expoziției lucrărilor realizate de copii, precum și de acordarea premiilor celor mai merituoși dintre participanți.

Început în urmă cu trei ani, programul de tabere și școli de vară derulat de Episcopia Caransebeșului constituie o componentă importantă a strategiei în plan social-misionar cu tânăra generație, menit să apropie mai mult copii și tinerii de Biserică și de valorile perene ale neamului românesc.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea și Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…