Tabără de artă fotografică la Botoșani. Tematica: „Căutându-l pe Eminescu“

Tabără de artă foto la Botosani

Timp de trei zile, fotografi din patru judeţe ale Moldovei au participat la o serie de activităţi dedicate poetului naţional Mihai Eminescu. În cadrul Taberei „Căutându-l pe Eminescu“, ediţia a II-a, organizată de Memorialul Ipoteşti, s-a realizat o documentare în mai multe biserici şi locuri din judeţul Botoşani ce ţin de viaţa marelui poet.

Tabăra de artă fotografică a avut loc în perioada 13-16 iulie 2017, informează doxologia.ro.

Aceasta s-a desfăşurat la Memorialul Ipoteşti şi a avut în program parcurgerea unui traseu în oraşul Botoşani şi în împrejurimi. Vineri, 14 iulie, fotografii din judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Neamţ au ajuns la Mănăstirea Sihăstria Voronei, la Peştera Sfântului Onufrie de la Vorona, la Mănăstirea Vorona şi la Mănăstirea Agafton.

O zi mai târziu, sâmbătă, 15 iulie, traseul a cuprins următoarele obiective din oraşul Botoşani: Mănăstirea Popăuţi, Biserica Uspenia, Biserica Lipovenească „Naşterea Maicii Domnului“, Biserica Armenească „Adormirea Maicii Domnului“, două galerii subterane din centrul oraşului, Muzeul „Ştefan Luchian“ şi Şcoala Normală „Mihai Eminescu“.

În toate locaţiile, cei 20 de fotografi au realizat imagini care fac parte din Proiectul „Căutându-l pe Eminescu“ al taberei de artă fotografică. Prin grija domnului Relu Oneaga, organizatorul evenimentului din partea Memorialului Ipoteşti – Centrul Naţional de studii „Mihai Eminescu“ din judeţul Botoşani, pasionaţii de fotografie au primit date importante despre locurile care ţin de viaţa şi activitatea marelui poet naţional Mihai Eminescu.

Participanţii au fost impresionaţi de frumuseţea clădirilor din centrul vechi al oraşului, dar mai ales de valoarea istorică a locaşurilor de închinăciune vizitate.

 

Comentarii Facebook


Știri recente