Sute de voluntari se pregătesc la Iași pentru ITO 2017

ASCOR Iași formează voluntari pentru evenimentul ce va avea loc anul acesta în perioada 1-4 septembrie în capitala Moldovei: Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO 2017).

Sesiunile de formare a necesarului de 550 de voluntari au început din luna ianuarie și se vor încheia în iulie, informează Roxana Chebac, Coordonatorul voluntarilor ITO 2017 și al proiectului IAși cu TINEri.

Conform site-ului oficial al evenimentului, voluntarii înscriși sunt instruiți pentru trei categorii de activități, conform aptitudinilor și nevoilor organizatorice:

  • 225 voluntari facilitatori;
  • 125 coordonatori de voluntari și logistică;
  • 100 voluntari animatori socio-culturali.

Training-urile propriu-zise durează două zile, după care formarea va continua timp de o lună pe o platfomă de e-learning, care presupune aprofundarea cunoștințelor dobândite și interacționarea cu ceilalți voluntari.

Se urmărește deprinderea unor abilități specifice, precum: vorbirea în public, gestionarea unui grup, moderarea unei dezbateri, coordonarea unui atelier practic, organizarea unei activități creative și recreative, educație non-formală prin joc.

Formarea a 250 dintre voluntari va fi efectuată prin intermediul proiectului Iași cu tineri, implementat de ASCOR Iași în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și finanțat de Primăria Municipiului Iași.

Înscrierile voluntarilor continuă până în data de 20 aprilie pe site-ul ito2017.ro.


Proiectul IAși cu TINEri este finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2016. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a finanțatorului.

© ITO2017

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…