Sute de tineri ortodocși vor mărșălui în port popular la Brașov în semn de omagiu pentru satul românesc

Sute de tineri ortodocși vor mărșălui vineri seară pe străzile Brașovului îmbrăcați în port popular și cu făclii în mâini pentru a marca Anul Omagial al satului românesc în Patriarhia Română și pentru a atrage atenția asupra importanței valorilor pe care acesta le oferă.

„Procesiunea luminii și a portului popular” va avea loc în cadrul „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului” – ITO Brașov (16-18 august 2019). La evenimentul organizat de Protopopiatul Brașov participă sute de tineri cu vârste cuprinse între 16-35 de ani din județele Brașov și Sibiu.

Organizatorii anunță o serie de manifestări culturale și artistice dedicate atât participanților, cât și locuitorilor municipiului Brașov. Între acestea se numără „Festivalul Satului Românesc”, dar și o conferință susținută de Pr. Constantin Necula.

Tot la ITO Brașov, participanții se vor ruga duminică în cadrul Sfintei Liturghii împreună cu Mitropolitul Laurențiu al Ardealului. Redăm în continuare programul integral al evenimentului.

Program ITO Brașov

Vineri 16 August 2019

 • 18:00-21:00 Piața Unirii – Deschiderea oficială: Cuvinte de deschidere, slujba de Te-Deum, prezentarea delegațiilor, momente artistice: Corul Kyrios, Cvintetul vocal Anatoly, Alexandra Fits, Trupa 6.
 • 21:00 Procesiunea luminii și a portului popular pe traseul: Piața Unirii – str. Prundului, Șirul Beethoven, str. George Barițiu, str. Mureșenilor, B-dul Eroilor, Parcul Nicolae Titulescu, Biserica „Buna Vestire” de pe str. Nicolae Iorga.

Sâmbătă 17 August 2019

 • 13:30-16:45 Festivalul Satului Românesc: Prezentarea Muzeului „Prima Școală Românească” și a Bisericii Sfântul Nicolae.
  Trisaghion la mormântul lui Nicolae Titulescu: 100 de ani de Jandarmerie transilvană
 • 17:00 Conferință: Pr. Constantin Necula în Sala festivă a Colegiului Național „Andrei Șaguna”
 • 20:00 Concert / Program artistic Cenaclul „Lumină Lină”
  Muzică folk și Muzică ușoară

Duminică 18 August 2019

 • 09:30 Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Mitropolitul Ardealului la Tărlungeni.
 • 13:30 Hora Bucuriei
 • 14:00 Închiderea evenimentului: Mesaj către tineri al Mitropolitului Laurențiu


Foto credit: Biz Brașov

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…