Sute de credincioşi şi-au luat rămas bun de la Părintele Nicolae Bordaşiu

Sute de credincioşi şi-au luat luni rămas bun de la Părintele Nicolae Bordaşiu care a fost depus la Biserica Sfântul Silvestru din Capitală.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, şi Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

După serviciul religios, Episcopul Timotei Prahoveanul a dat citire mesajului de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care a prezentat aspecte importante din viaţa părintelui, a evidenţiat suferinţa pe care a îndurat-o în închisorile comuniste, dar şi bogata activitate misionară.

„În temniţă, dar şi în libertate, ca deţinut politic, dar şi ca profesor de Teologie, ca preot de parohie şi profesor de Religie după 1989, Părintele Nicolae Bordaşiu L-a slujit pe Mântuitorul Hristos într-un mod exemplar, cu multă dragoste şi credincioşie”.

„Prin rugăciunile sale a luminat închisoarea, care a devenit, şi în cazul său, spaţiu al întâlnirii mistice cu Domnul Hristos, Cel ce este tainic alături de oricine poartă Crucea Sa”, a explicat Patriarhul României.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Galaction, fost elev al Părintelui Nicolae Bordașiu la Seminarul Teologic din București, a spus că Biserica și țara au pierdut, un mare român, un mare patriot și un mare om.

Biserica „Sfântul Silvestru”, dar și piațeta din fața locașului de cult au fost arhipline de mulțimea celor care au dorit să-și ia un ultim rămas bun de la regretatul duhovnic, potrivit Radio Trinitas.

După slujbă, Părintele Nicolae Bordaşiu a fost înhumat în cimitirul Mănăstirii Cernica.

Părintele Nicolae Bordașiu a trecut la cele veșnice în ziua de vineri, 9 noiembrie, la vârsta de 94 ani.

Foto Credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…