Sute de credincioși s-au rugat de Schimbarea la Față pe Ceahlău cu Mitropolitul Teofan

Sute de credincioși au urcat luni pe masivul montan Ceahlău împreună cu Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei pentru a participa la hramul Mănăstirii „Schimbarea la Față”.

Mănăstirea cu hramurile „Schimbarea la Față a Mântuitorului” și „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” este situată la cota 1800.

În predica rostită în 6 august 2018, ierarhul a spus că „Dumnezeu nu poate fi cunoscut în esența Sa” ci „prin arătarea Sa prin Fiul Său către noi”, dar și „prin iubirea, prin milostivirea și prin energiile Sale necreate”.


În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotonit ieromonah pe ierodiaconul Zosima Rotariu de la Mănăstirea Ceahlău, notează Doxologia.

Praznicul Schimbării la Față face în mod tradițional legătura între sărbătorile dedicate Sfântului Ioan Iacob și Sfintei Teodora de la Sihla. Triada „Sărbătorile Sfinților nemțeni” (5-7 august) este un prilej de pelerinaj la mănăstirile nemțene pentru numeroși credincioși.

Între aceștia s-au numărat şi cei 170 de tineri din Iaşi, Botoşani şi Piatra Neamţ care au participat timp de mai multe zile la pelerinajul pedestru „Pe urmele sfinţilor”.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente