Suceveană omagiată la împlinirea centenarului: Are 17 urmași și a ajutat mereu biserica locală

Maria Sofian din Comănești, județul Suceava, a împlinit în 18 februarie venerabila vârstă de 100 de ani. Femeia are 17 urmași: trei copii, opt nepoți și șase strănepoți. Primăria i-a acordat o diplomă și un premiu de excelență pentru viața ei simplă și pe placul lui Dumnezeu.

Maria Sofian s-a născut în 1921 în comuna Pârteștii de Jos și s-a căsătorit în 1945 cu Gheorghe Sofian, alături de care a trăit în pace: și-a crescut copiii, s-a îngrijit de gospodărie și a sprijinit biserica locală.

A donat bani pentru electrificarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Comănești, monument istoric (1772), iar în timpul restaurării din anii 1990 a contribuit la pictarea iconostasului.

În semn de apreciere, Primarul Grigoraș Păstrăv a propus în Consiliul Local premierea femeii cu 1.000 de lei, apoi, la finele lunii februarie, a mers personal să-i înmâneze cadoul, însoțit de o diplomă de excelență, un buchet de flori și un tort.

La mica ceremonie au participat membrii familiei, primarul comunei, viceprimarul Aurica Maierean și referentul Olimpia Șveica, angajată a primăriei.

„Îi urăm la mulți ani fericiți, sănătate și să ne întâlnim la dumneaei încă mulți ani!”, au transmis reprezentanții Primăriei Comănești.

Sursa foto: Obiectiv de Suceava

Comentarii Facebook


Știri recente