Suceava: Aparatele de testare Covid-19 au fost livrate spitalului județean. Arhiepiscopia îşi propune să strângă încă 100.000 €

Cele două echipamente pentru testare COVID-19, în valoare de 100.000 euro, achiziţionate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor au fost donate joi spitalului judeţean de urgenţă.

Reprezentantul Arhiepiscopiei a fost Episcopul Vicar Damaschin Dorneanul. El a însoţit echipa care a livrat aparatura şi a semnat contractul de sponsorizare.

„Este un gest de solidaritate şi de frăţietate în lucrarea de vindecare, pentru că, să nu uităm, Spitaul Municipal din Suceava poartă numele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou”, a spus Episcopul vicar.

Donaţia este începutul activităţii filantropice, deoarece Arhiepiscopia îşi propune să strângă încă 100.000 euro pentru spitalele din judeţ: Rădăuți, Fălticeni, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

În acest sens a demarat o campanie intitulată „Alături la greu” prin intermediul căreia se doreşte achiziţionarea de aparatură medicală necesară în stoparea pandemiei de Covid.

„Ne-am consultat cu specialiștii din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” în legătură cu necesitățile urgente ale echipamentului medical. Un singur aparat de ventilație poate face diferența pentru viața unui om! Haideți să atingem cât mai repede primul pas, astfel încât să putem ajuta și restul spitalelor importante din județul Suceava”, anunţă oficialii campaniei pe contul de Facebook.

Obiectivele campaniei Alături la greu. Foto credit: Facebook/Alături la greu

Conturile pentru donaţii sunt:

RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014
EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor/Cristi Turculeţ

Comentarii Facebook


Știri recente