SUA: Stareții și starețele din Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă s-au întâlnit pentru prima oară în sinaxă

Arhiepiscopul Elpidofor a prezidat în week-end prima sinaxă monahală din Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Americii.

În cadrul întâlnirii de la Mănăstirea Sfântul Nectarie – localitatea Roscoe, NY, a fost evidenţiată importanța monahismului în tradiția creștină ortodoxă și în viața spirituală a credincioșilor, informează arhiepiscopia.

Pe lângă stareţii şi stareţele de la cele 18 mănăstiri din cadrul Arhiepiscopiei, la întrunire au praticipat: Mitropoliţii Isaia de Denver, Alexie de Atlanta, Nathanael de Chicago şi Episcopii Apostolos de Medeia, Dimitrie de Mokissos şi Ierotei de Efkarpia.

Patriarhul Ecumenic s-a adresat participanţilor prin intermediul unui mesaj video în care a subliniat că „monahismul este componentă foarte prețioasă a tradiției ortodoxe”.

Sanctitatea Sa a semnalat că “în cadrul comunităților noastre secularizate, sfintele mănăstiri constituie un centru de atracție, un loc de consolare și de vindecare a durerilor inimii și o poartă a cerului”. Citeşte mesajul integral.

În mesajul său, Arhiepiscopul Elpidofor a spus că unul dintre motivele care l-au determinat să convoace sinaxa este legat de misiunea pe care trebuie să o desfăşoare în comuniune, în unitate.

“Suntem chemați și suntem obligați să lucrăm împreună pentru slava lui Dumnezeu și pentru purtarea de grijă a oamenilor Săi. Nu putem accepta şi nu ne putem permitem să lucrăm în izolare, cu atât mai puțin, desigur, în opoziție unul cu celălalt atunci când vine vorba de slujirea și mântuirea fraților și surorilor noastre”.

Acesta a fost şi mesajul principal pe care ierarhul l-a subliniat la finalul cuvântului său: Toţi suntem chemaţi să lucrăm împreună pentru edificarea spirituală a credincioşilor. 

Sinaxa s-a desfăşurat în perioada 21-22 septembrie 2019.

Foto credit: Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Americii

Comentarii Facebook


Știri recente