SUA | Biserica ortodoxă greacă distrusă în atentatele din 11 septembrie este reconstruită. Lucrările se apropie de final

SUA Biserica ortodoxă greacă distrusă în atentatele din 2011 este reconstruită. Lucrările se apropie de final (4)

O biserică ortodoxă greacă este reconstruită în apropierea fostelor turnuri gemene prăbușite în atentatele din 11 septembrie 2001. Proiectul în valoare de peste 52 milioane dolari ar trebui să fie finalizat până în octombrie 2017.

Noua biserică ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae este amplasată în Liberty Park, Manhattan, puțin mai la est de locul unde a fost biserica veche timp de 85 de ani.

Biserica a fost complet distrusă, zdrobită de turnul sudic al World Trade Center, a declarat pentru pravmir.com Jerry Dimitriou, directorul executiv al Administrației Arhiepiscopiei Ortodoxe a Greciei.

Din cauza numeroaselor vieți pierdute în 2001, acest loc are o semnificație extraordinară atât pentru Biserica Ortodoxă, cât și pentru toți creștinii și pentru întreaga lume. Biserica va putea fi vizitată de oricine, a adăugat Jerry Dimitriou.

Cupola principală și coloanele din beton rezistente la explozii au fost deja zidite. Următoarea etapă a lucrărilor este îmbrăcarea construcției în marmură, care va fi adusă direct din Grecia.

Atentatele din 11 septembrie 2001 au cauzat pierderea a peste trei mii de vieți omenești. Biserica greacă a fost singurul locaș de închinare afectat de acest eveniment tragic și singura clădire care nu făcea parte din complexul WTC distrusă în totalitate.

Foto credit: Associated Press

Comentarii Facebook


Știri recente