Studiu | Refugiații şi imigranţii generează în Suedia o creştere a numărului de ortodocşi

Biserica Ortodoxă se bucură în ultimii ani de o revitalizare şi dezvoltare în Suedia. Importanţa misiunii acesteia a crescut în ultimul timp, deoarece a devenit un centru esenţial pentru imigranţii care vor să învețe limba suedeză și să se integreze în societatea suedeză.

În timp ce Biserica Luterană cu o tradiţie de 1.000 ani în Suedia își pierde din membri, recentul aflux de imigranți și refugiați în Suedia conduce la o creștere a membrilor Bisericii Ortodoxe răsăritene, potrivit themediaproject.org.

Datorită numărului în creştere al creştinilor ortodocşi din Suedia se construiesc noi lăcaşuri de cult. Acestea devin puncte cheie de integrare pentru imigranţi care îşi însuşesc aici tehnicile de învăţare a limbii suedeze. Ca o noutate, în această ţară luterană un suedez a devenit preot ortodox.

Mitropolitul Cleopa Strongylis, Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe din Scandinavia, a spus că este foarte optimist în ceea ce priveşte răspândirea ortodoxiei în Scandinavia. Mitropolitul a adăugat că unde a călătorit, în zona sa de jurisdicţie, a fost întâmpinat de localnici şi imigranţi interesaţi de consolidarea dialogului şi a cooperării cu Biserica Ortodoxă.

Potrivit statisticilor deţinute de Bisericile ortodoxe, între anii 2012-2013 Bisericile de răsărit prezente pe teritoriul Suediei aveau înregistraţi peste 160.000 de membri. Un calcul al tuturor credincioşilor, înregistraţi sau nu, aparţinând Bisericilor ortodoxe de Răsărit conduc spre un număr de peste 400.000 persoane în 2017.

Foto credit: biserica.suedia.se

Comentarii Facebook


Știri recente