„Studentul ieşean“: primul atelier de lucru organizat de ASCOR Iaşi pentru tineri

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) – filiala Iaşi organizează mâine, 25 aprilie 2015, prima ediţie a evenimentului „Studentul Ieşean“. Workshopul cu titlul „Suntem noi cu adevărat liberi? Exerciţii pentru libertate“ se va desfăşura în cadrul Centrului „Providenţa“ CUG şi va oferi tinerilor participanţi un program inedit – conferinţă, sesiuni de dezbatere şi discuţii pe tema libertăţii, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

Invitatul special al evenimentului este diac. asist. dr. Adrian Sorin Mihalache, licenţiat în matematică şi teologie, şi din anul 2010 doctor în Filosofie al Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, cu teza „Dimensiunea cosmică a persoanei“. Diac. asist. dr. Adrian Sorin Mihalache este editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science“, editat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie şi Ştiinţă al Universităţii „Al. I. Cuza“ Iaşi.

„În prima parte a evenimentului, va avea loc o scurtă conferinţă, unde participanţii vor avea ocazia să pună primele întrebări pe tema propusă. Vom lucra de-a lungul a trei sesiuni în echipe de câte 16, interactiv, pentru a găsi împreună răspunsuri la frământările noastre şi pentru a ne îmbogăţi din experienţele de viaţă ale coechipierilor. Fiecare student este încurajat să se exprime şi să înfrumuseţeze întâlnirea cu propriile opinii. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de concluzii în care vom sintetiza şi formula împreună lucrurile pe care le-am învăţat sau le-am înţeles mai bine. Fiecare dintre noi ne dorim să fim liberi şi în baza acestei libertăţi să aspirăm spre lucrurile cele mai înalte. De cele mai multe ori, însă, crezând că a face orice este semn de libertate, ajungem să fim înrobiţi, dependenţi, legaţi de lucrurile materiale. Tocmai pentru a răspunde la această întrebare esenţială – „Suntem noi cu adevărat liberi?“, ASCOR Iaşi propune studenţilor din Iaşi un eveniment de o zi la care să se discute doar pe această temă, nădăjduind ca, la final, studenţii participanţi să conştientizeze cât de important este acest dar al libertăţii şi cum putem să ne bucurăm împreună de el“, ne-a declarat Emanuel Buta, preşedintele ASCOR Iaşi.

Comentarii Facebook


Știri recente