Studenții Facultății de Teologie din București și-au expus lucrările la Ministerul Afacerilor Interne

Studenții secției de Artă sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din București și-au prezentat lucrările la expoziția „Cruci din rugi – Înălțarea Sfintei Cruci”. Vernisajul a avut loc luni la Centrul cultural al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

A cincea ediție a vernisajului a fost pentru prima dată organizată în această formă în salonul „Nicolae Grigorescu” al centrului menționat.

Expoziția cuprinde lucrări realizate în diferite tehnici, pe suport de lemn sau piatră.

Invitatul special al evenimentului a fost Doina Ișfănoni, istoric de artă și cercetător etnolog la Muzeul național al satului „Dimitrie Gusti” din București.

„Este o manifestare în care partea emoțională, partea de suflet vine să se concretizeze în cadrul unor forme extrem de diversificate pentru a demonstra că în orice este Dumnezeu, iar semnul Crucii este cel care întărește credința noastră”, a spus Doina Ișfănoni la Trinitas TV.

Coordonatoarea studenților care au expus lucrări este profesoara Mihaela Palade.

„Însuși actul de a face semnul Sfintei Cruci este o formă de rugăciune, pictarea ei, gândul la Sfânta Cruce, formele de manifestare artistică sub orice tehnică s-ar înfățișa, sunt de fapt tot o formă de rugăciune”, a declarat Mihaela Palade.

În deschiderea evenimentului, Solista Maria Stroia de la Ansamblul artistic Ciocârlia al Centrului cultural MAI, a interpret pricesne.

Studenții și masteranzii secției de Artă sacră organizează acest vernisaj anual, în preajma Praznicului Înălțării Sfintei Cruci.

Expoziția va rămâne deschisă pentru public până pe 30 septembrie.


Sursă foto: Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente