Student teolog uimește juriul la Românii au talent. „Aleg muzica. Rămân un om al Bisericii”

Studentul teolog Adrian Ilie Galbinu a ridicat în picioare juriul de la „Românii au talent” în emisiunea transmisă luni seară, 12 aprilie 2021.

El a interpretat piesa „O sole mio”. Momentul i-a adus patru de „DA” şi l-a trimis în etapa următoare a competiției.


„Absolut superb”, a catalogat momentul Andi Moisescu. „Eşti de acolo, adică, ce să mai zic. Bravo!”, a adăugat Florin Călinescu.

Și Andrei i-a plăcut: „Când e bine n-am ce să comentez. Multă forţă, dar acolo unde era nevoie şi multă căldură”, a spus Andra. Artista i-a recomandat să simtă muzica și să nu se grăbească: „Simte muzica! Ai cu ce să cânţi, ai forţă, ai voce, ai putere, ai căldură, oferă-le cu drag fără să te grăbești. Lasă-ne să ne bucurăm de fiecare notă pe care o cânți”.

Cine este Adrian Ilie Galbinu?

Adrian Ilie Galbinu are vârsta de 20 ani și este originar din județul Galați. Este student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală. Face parte din grupul psaltic „Anastasis” care cântă la Paraclisul Catedralei Naționale.

Studentul facultății de teologie din București a declarat că nu mai dorește să devină preot, ci alege muzica pe plan profesional. Cu toate acestea nu va sta departe de Biserică.

„Îmi doresc să termin teologia și vreau să cânt la ‹Anastasis› cât de mult pot”, a spus Adrian.

Adrian Galbinu citind „Apostolul” la Paraclisul Catedralei Naționale. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

O să rămân mereu un om al Bisericii

„Chiar dacă profesional nu o să continui spre calea preoției, eu o să rămân mereu un om al Bisericii și un om cu frică de Dumnezeu deoarece astăzi, sunt aici datorită Lui și datorită preoților care m-au format și fără de care nu cred că ajungeam în acest punct al vieții”, a declarat pentru Basilica.ro Adrian Galbinu.

„Când eram mic, m-am îndrăgostit de Biserică și de preoție datorită muzicii pe care eu o vedeam, și pe care încă o văd, o muzică divină și care îți face sufletul să fie liniștit. Dar mi-am dat seama că nu pot să mă fac preot doar ca să cânt”, a explicat tânărul teolog.

„În preoție se petrec mai multe lucruri printre care paza sufletelor pe care ca preot le ai în grijă atunci când primești hirotonia; iar acest lucru, îmi dau seama că nu este pentru mine. Eu sunt un simplu om care are sufletul plin de dragoste pentru muzică, nimic mai mult”, a mărturisit Adrian.

Patriarhul Daniel și Grupul psaltic „Anastasis” la Paraclisul Catedralei Naționale, 12.07.2020. ©Basilica.ro / Raluca Ene

„Iubesc Biserica și o voi iubi mereu, dar pe plan profesional o să aleg muzica deoarece ea mă împlinește și mă face să mă simt că trăiesc cu adevărat viața aceasta”.

Vezi și: Parohul din Dăeni, apreciat la Românii au talent. „Asta înțeleg eu prin destinul unui preot în comunitate”

Foto reprezentativă: captură YouTube / Românii au talent

Comentarii Facebook


Știri recente