Strângere de fonduri: Sofia Vicoveanca și Corala Armonia concertează pentru o familie fără locuință

La Biserica din parcul Tăbăcărie – Constanţa va avea loc joi un concert caritabil pentru o familie cu trei copii care a rămas fără casă în urma unui incendiu. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului și se bucură de participarea îndrăgitei interprete de muzică populară Sofia Vicoveanca și a Coralei Armonia.

Concertul va începe la ora 18:00.

“Arhiepiscopia Tomisului, ASCOR Constanța, Radio Dobrogea, Zip Escort, sunt partenerii noștri în acest demers cultural-caritabil. Evenimentul se va desfășura ca și anul trecut în Parcul Tăbăcărie, lângă Biserica de lemn“, a declarat pentru Focus Press Claudiu Banu, preotul paroh al Bisericii Sf. Mina din Constanța.

Familia care a rămas fără casă din cauza incendiului este din satul Strunga.

„Au avut o casă, dar a ars și nu se mai putea locui în acea casă. S-a găsit varianta de a se cumpăra o altă casă și scopul nostru este acela de a putea realiza acest lucru”, a declarat pr. Banu care a precizat că este foarte important şi aspectul cultural al evenimentului.

„Doamna Sofia Vicoveanca este o legendă pentru folclorul românesc și va interpreta un concert de folclor alături de Corala Armonia”.

Preotul Claudiu a subliniat că vor fi respectate toate normele sanitare actuale.

„Așteptăm constănțenii la evenimentul cultural-caritabil și să respecte toate măsurile speciale care se vor lua din cauza pandemiei, distanțarea fizică (…) Vă facem cunoscut faptul că vor fi luate măsuri de protecție speciale, datorită crizei sanitare ce o trecem. Purtarea măștii medicale este obligatorie și vă rugăm să urmați indicațiile voluntarilor noștri“.

Corala bărbătească „Armonia” a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a trecut sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente